Gujo Hachiman journal Gujoinus(グジョイナス)

プロフィール
gujoさん
I am TAKADA Yuka, living in Gujo-Hachiman, a wonderful rural town in Gifu, Japan. In Gujo you can experience a lot of interesting things/spots/festivals. And enjoy talking with local people here.
I can supply useful information for English speaking tourists who want to make a trip to Gujo area.
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Tempura cooking
My friend is going to spend her summer vacation with her family and friends in her hometown.

She wants to cook tempura for them.

So we made a practice before her leaving Gujo Hachiman.

What kind of tempura do you like?

We made なす/nasu:eggplant, まいたけ/maitake: mushroom, かきあげ/ kakiage: mixture of vegetables and other ingredients, こしあぶら/koshiabura: edible wild plant and ピーマン/piman: sweet green pepper.

They were all delicious!  

I hope she will find nice item to cook tempura in her hometown.

I think that any vegetable or seafood is OK to cook tempura if you like it.

Do you have any special recipe of delicious tempura 

which is not so common?   






She also practiced how to make たまご焼き/tamago yaki for her husband.




She did very well!


                                      ◇

友達がこの夏、家族や友達といっしょに過ごすために、ふるさとへ里帰りします。

「ぜひ天ぷらを作ってご馳走したい」というので、いっしょに練習をしました。

茄子、まいたけ、かきあげ、山菜のコシアブラ、そしてピーマンです。

なかなかおいしかったです。

むこうでは手に入らない食材もあるでしょうけれども、

何か天ぷらにするのによい品が見つかれば良いなと思います。

おいしければ、どんな食材でもよいと思いますけど。

一般的な食材でなくても、「これおいしいよ~」というレシピがあれば

ぜひ教えてください

彼女は、このあと、ご主人のためにたまご焼きも練習しました

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■以前
大根を天ぷらにしてみたことがあったが、これは本当にまずかった。
大根の天ぷらを見たことないはずだ。

玉子焼きはすごく美味しかったです。後は肉じゃがとかの煮物、すき焼きなどの味付けかな?
パスケル 11/07/02 17:25

■素材選び
>この日は、何を天ぷらにするかいっしょに選ぶために、友達とスーパーに行ったのですが
”レタスは天ぷらにする?”
”キャベツは?”
などと聞かれました。
大根、おいしくないんだね

それから、スキヤキの作り方は今までにも”教えて!”
と言われたことあります。
またやらなくちゃね。
gujo 11/07/02 22:01

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